HVILKEN SLAGS SONDEMAD SKAL MIT BARN HAVE?

Hvis du har besluttet sammen med dit barns læge, at det er tid til at starte op med sondemad til dit barn, er der forskellige strategier, I kan tale om, afhængigt af dit barns fysiske handikap og omfanget af spiseproblemet. Hvis dit barn stadig kan spise sikkert gennem munden, kan fx en kombination af mad gennem munden og mad gennem sonden være en mulighed. En diætist vil hjælpe med at sammensætte den sonde-madplan, som passer bedst til dit barn og familiens hverdagsrutiner.

SÅDAN KAN DIT BARNS SONDE-MADPLAN SAMMENSÆTTES

Almindelig mad og sondemad som supplement, enten færdigproduceret eller hjemmelavet


Sondemad, enten færdigproduceret eller hjemmelavet, og almindelig mad som supplement, hvis dit barn fortsat kan spise lidt og lægen vurderer, at det er sikkert


Sondemad alene, enten færdigproduceret eller hjemmelavet alene, eller en blanding af de to muligheder

 

VIGTIGT: Hvis du overvejer hjemmelavet sondemad alene, eller at blande færdigproduceret sondemad med almindelig mad, så konsultér altid dit barns læge og autoriserede diætist, inden du evt. starter.

SONDEMAD FRA NUTRICIA - NUTRINI & INFATRINI

Færdigproduceret sondemad indeholder alle de næringsstoffer, dit barn har brug for: kulhydrater, proteiner, fedt, vitaminer, mineraler og vand mm. Alle børn har forskellige næringsbehov, og derfor findes der forskellige typer sondeernæring. I Nutricia har vi markedets bredeste udvalg af sondeernæringsprodukter, så du og sundhedspersonalet lettere kan finde den type sondemad, der passer bedst til dit barn. Sondemaden skal passe til dit barns behov og vil afhænge af vægt, højde, aktivitetsniveau, sundhedstilstand og hjemmesituation.

INFATRINI og NUTRINI sondemadsprodukter fra Nutricia kan dække dit barns ernæringsbehov. Sammen med din læge og diætist kan du finde den variant, som passer bedst til dit barn. Læs mere om vores sondemadsprodukter her.

INFATRINI og NUTRINI betegnes som fødevarer til særlige medicinske formål og skal altid anvendes i samråd med en læge.

 

NUTRINI MED VARIATION

Hjemmelavet sondemad med en base af NUTRINI

Overvejer du at blande almindelig mad i dit barns Nutrini sondemad? Så se nærmere på vores opskrifter med Nutrini her. Opskrifterne er udviklede, gennemgået og ernæringsmæssigt beregnet af en certificeret diætist med lang erfaring med sondemad til børn.

NUTRINI MED VARIATION OPSKRIFTER

VIGTIGT! Hvis du overvejer at blande færdigproduceret sondemad (Nutrini) med almindelig mad, så konsultér altid dit barns læge og autoriserede diætist, inden du evt. starter.