Hvad er det egentligt, der står på den varedeklaration?

Det er ikke let at læse en varedeklaration på medicinsk ernæring, for den ligner ikke dem, man ser på almindelige madvarer. Men faktisk er det ret enkelt. Sondeernæring indeholder alle de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som et barn har brug for, for at vokse og udvikle sig.

Så når du fx læser ”Retinylacetat”, ”Maltodextrin” eller “Thiamin” på varedeklarationen, så er det kilder til vigtige næringsstoffer, som dit barn ellers ville få gennem en almindelig, varieret kost. Thiamin kaldes også Vitamin B1 og findes naturligt i fx ærter og bønner.

Nutrini er fødevare til særlige medicinske formål. Produktet skal anvendes under lægelig overvågning.

nutrini multi fibre

Hvorfor er sondeernæringen sammensat, som den er?

Nutrini er sammensat af alle de nødvendige næringsstoffer, vitaminer og mineraler, der skal til, for at sikre den samme kvalitet i hver enkelt måltid. På den måde skal du føle sig sikker på, at dit barn får den nødvendige næring – hver gang.

Kroppen har nemlig brug for disse næringsstoffer. Herunder kan du se et par eksempler på, hvad udvalgte næringsstoffer fra almindelig mad og fra Nutrini betyder for kroppen.

Retinylacetat

Retinylacetat er en naturlig form af Vitamin A, som bl.a. findes i æg. Vitamin A er vigtig for synet og for normal vækst og udvikling.

Thiamin

Thiamin kaldes også Vitamin B1 og findes naturligt i fx ærter. Vitamin B1 er vigtig for muskel- og nervefunktion.

Maltodextrin

Maltodextrin findes i naturlig form i fx majs. Det er et kulhydrat, som bidrager med energi.